Vår träning

Hos oss kan du träna MMA, braziliansk jiu-jitsu, striking och submission wrestling. Vi har även braziliansk jiu-jitsu för dina barn. Kampsport är inte bara självförsvar. Kampsport är att träna kropp och själ samtidigt. Oavsett om du vill komma i form eller har tävlingsambitioner kommer vi att hjälpa dig nå ditt mål med träningen.

BJJ

Brasiliansk jiu-jitsu (Bjj) härstammar från japansk jiu-jitsu och judo men har under decennier vidareutvecklats av familjen Gracie. Bjj är en grappling-stil, vilket innebär att man inte använder sig av slag eller sparkar utan istället fokuserar på brottning med strypningar och lås. Bjj är en kampsport för alla. Bjj brukar framhävas som den kampsport där en mindre utövare har störst möjlighet att övermanna en större och starkare motståndare. Anledningen till detta är att teknik alltid går före fysiska egenskaper så som storlek och styrka. Genom att fokusera på teknik och koncentrera kampen i huvudsak till marken behöver inte en mindre kroppsstorlek vara ett handikapp. Detta gör att Bjj är en kampsport som passar alla tjejer som killar, små som stora och gamla som unga.

MMA

Mixed Martial Arts (MMA) är designad för sparring och tävling och ambitionen är att ha så få tekniska begränsningar som möjligt men samtidigt säkerställa att ingen utövare skall få allvarliga skador. I allmänhet är boxning (Kickboxing och Muay Thai inkluderat), brottning (Fristil och Grekisk-Romersk samt i viss utsträckning Judo) och grappling (Brazilian Jiu-Jitsu samt i viss utsträckning Sambo) de tre stilar som utgör kärnan i nästan all modern MMA.
Inom såväl västerländska som österländska kampsporter fostras utövarna i en anda av respekt, ödmjukhet och fair play, så även inom MMA som har sitt ursprung i båda dessa traditioner.

Boxning

Boxning är fantastisk motionsform. Att träna för kamp är olik all annan fysisk aktivitet. Boxning är en rolig och utmanande träning som förbättrar ditt självförtroende samtidigt som du kommer i form. Testa själv så kommer du att upptäcka att boxning är det som du alltid velat prova.

Barnträning

Vi har fyra barnklasser i bjj och en för ungdomar. Barnklasser för åldrarna 3-5 år, 5-6 år, 6-9 år, 9-12 år och en för ungdomar 12-15 år.

Barn som börjar träna sin fysiska förmåga, motorik och reaktionsförmåga får bättre förutsättningar senare i livet. Att träna sitt barn är en investering i hälsa som inte blir lika effektiv att ta upp senare i livet. Förutom den fysiska träningen kommer ditt barn också att träna sin förmåga att fungera i grupp, kamratskap och kanske viktigast av allt skaffa nya vänner.