Vår träning

Hos oss kan du träna MMA, braziliansk jiu-jitsu, striking och submission wrestling. Vi har även braziliansk jiu-jitsu för dina barn. Kampsport är inte bara självförsvar. Kampsport är att träna kropp och själ samtidigt. Oavsett om du vill komma i form eller har tävlingsambitioner kommer vi att hjälpa dig nå ditt mål med träningen.

BJJ

Brasiliansk jiu-jitsu (Bjj) härstammar från japansk jiu-jitsu och judo men har under decennier vidareutvecklats av familjen Gracie. Bjj är en grappling-stil, vilket innebär att man inte använder sig av slag eller sparkar utan istället fokuserar på brottning med strypningar och lås. Bjj är en kampsport för alla. Bjj brukar framhävas som den kampsport där en mindre utövare har störst möjlighet att övermanna en större och starkare motståndare. Anledningen till detta är att teknik alltid går före fysiska egenskaper så som storlek och styrka. Genom att fokusera på teknik och koncentrera kampen i huvudsak till marken behöver inte en mindre kroppsstorlek vara ett handikapp. Detta gör att Bjj är en kampsport som passar alla tjejer som killar, små som stora och gamla som unga.

Barnträning

Vi har barnklasser från 3 års ålder. Vi har olika typer av kampsporter så som BJJ, SW, boxning, thaiboxning 5 gånger i veckan.

Barn som börjar träna sin fysiska förmåga, motorik och reaktionsförmåga får bättre förutsättningar senare i livet. Att träna sitt barn är en investering i hälsa som inte blir lika effektiv att ta upp senare i livet. Förutom den fysiska träningen kommer ditt barn också att träna sin förmåga att fungera i grupp, kamratskap och kanske viktigast av allt skaffa nya vänner.

Wrestling

I brottning involverar man alla muskler i kroppen! Man är i full rörelse när det gäller att skydda sig och motverka motståndarens attacker. Man förbättrar sin uthållighet och kondition avsevärt liksom motoriken. Brottning låter dig ha ett hälsosamt livsstil och utvecklar en självdisciplin som t.ex. motverkar aggressivitet. Brottning kan verka hårt men tekniker som används inom sporten är framtagna för att vara effektiva och icke våldsamma. Det är ändå nödvändigt att kontrollera de affektiva och känslomässiga reaktioner, för att använda sin motståndares kraft emot den själv för att slutligen vinna kampen!

MMA

Mixed Martial Arts (MMA) är designad för sparring och tävling och ambitionen är att ha så få tekniska begränsningar som möjligt men samtidigt säkerställa att ingen utövare skall få allvarliga skador. I allmänhet är boxning (Kickboxing och Muay Thai inkluderat), brottning (Fristil och Grekisk-Romersk samt i viss utsträckning Judo) och grappling (Brazilian Jiu-Jitsu samt i viss utsträckning Sambo) de tre stilar som utgör kärnan i nästan all modern MMA.
Inom såväl västerländska som österländska kampsporter fostras utövarna i en anda av respekt, ödmjukhet och fair play, så även inom MMA som har sitt ursprung i båda dessa traditioner.

Boxning

Boxning är fantastisk motionsform. Att träna för kamp är olik all annan fysisk aktivitet. Boxning är en rolig och utmanande träning som förbättrar ditt självförtroende samtidigt som du kommer i form. Testa själv så kommer du att upptäcka att boxning är det som du alltid velat prova.

Thaiboxing

Det finns så många fördelar med thaiboxning så som viktminskning, lärdom om självförsvar och för den mentala hälsan. Thaiboxning kommer att hålla dig i utmärkt fysisk kondition. Du kan bränna upp till 1 000 kalorier på ett pass. Du kommer att ha mycket roligt och lära dig olika tekniker, och det finns en oändlig mängd övningar att välja mellan. Du kommer inte finna att du upprepar samma saker om och om. Det gör det mycket lättare för dig att hålla dig motiverad.